Medische Informatie
Omhoog Inteelt & Verwantschap Inteeltberekening Vaccinatie schema FIP Kattengedrag Socialisatie kittens Autopsie of Sectie Eigen dekkater Eerste Nestje Giardiasis

  • De autopsie vergoeding geldt voor kittens en katten die gefokt zijn in de WTSN, dus geen kittens die aangekocht zijn in het buitenland of niet tot de WTSN behoren. Uitzondering hierop is als er op uitdrukkelijk advies vanuit de kerngroep een kitten aangekocht is door een lid. En als de betreffende kat al nazaten bij leden van de WTSN heeft zitten, en deze sectie daarom van belang maakt.

  • Vergoeding kan aangevraagd worden bij een sterfgeval van een Thai ouder dan 3 maanden en jonger dan 10 jaar. Bij dekkaters is geen leeftijdlimiet omdat dit voor belang kan zijn voor de nakomelingen. Uitzonderingen zijn als er meerdere onbekende sterfgevallen zijn in een bepaalde bloedlijn.

  • Vergoeding is gebruikelijk bij plotseling hartfalen, bij verdenking van FIP, bij verdenking van een erfelijk probleem (PKD, Amyloïdose, HCM) of als de doodsoorzaak onbekend is.

  • De volledige sectiekosten bij een jong overleden Thai kunnen worden vergoed, tot een bedrag van 300 euro. Meestal gebeurt dit in een universiteit kliniek in Nederland of België, de vervoerskosten worden niet vergoed .

  • Altijd in overleg met de kerngroep WTSN, die van te voren beoordeeld of de vergoeding van toepassing is.


Wat u moet doen om gebruik te maken van autopsie vergoeding bij een sterfgeval:

  • Lees de folder "Autopsie" rustig door en overleg met uw dierenarts over de autopsie mogelijkheid (de dierenarts heeft de aanvraagpapieren).
  • De eigenaar moet het sterfgeval melden bij zijn fokker, de fokker moet deze melding doorgeven bij de WTSN kerngroep en dit wordt direct besproken.
  • Zodra er toestemming is van de kerngroep voor gebruikmaking van de autopsie vergoeding kunt u de factuur en bankgegevens naar de WTSN penningmeester sturen.
  • De vergoeding wordt pas overgemaakt nadat het sectierapport is toegezonden is aan de WTSN kerngroep.

Inteelt & Verwantschap ] Inteeltberekening ] Vaccinatie schema ] FIP ] Kattengedrag ] Socialisatie kittens ] Autopsie of Sectie ] Eigen dekkater ] Eerste Nestje ] Giardiasis ]


Katten en kittens

Dit boek beschrijft en portretteert katten en kittens in woord en beeld. Het is bestemd voor elke katteneigenaar en het geeft specifieke en belangrijke informatie over het gedrag, de gezondheid, de rassen, de voeding, de verzorging, de voortplanting en de geboorte. De biologische en medische aspecten worden ruimschoots belicht, waardoor u bijvoorbeeld bij een bezoek aan de dierenarts beslagen ten ijs komt, maar ook ná een bezoek aan de dierenarts een en ander nog eens rustig kunt nalezen. Verschijnselen, diagnose en behandeling komen aan de orde. De informatie die het boek biedt is zowel geschikt voor minder ervaren kattenliefhebbers die meer willen weten over hun kat, als ook voor de meer gevorderde kattenkenners. De hoofdstukken over genetica en vacht doen uitvoerig uit de doeken hoe de verschillende kleuren en vachttypen vererven. Ook kan men nalezen hoe afwijkingen genetisch doorgegeven worden. Het hoofdstuk shows gaat dieper in op het deelnemen aan katten tentoonstellingen. Hoe zitten de organisaties in elkaar, hoe verloopt een show en hoe kan men zich voorbereiden op een show. Het laatste deel van dit boek bevat een uitgebreid rassenoverzicht dat een goed beeld geeft van de verscheidenheid bij de keuze voor een raskat. Een zeer complete en informatieve uitgave geïllustreerd met veel prachtige foto’s

De Siamezen

Dit rijk geïllustreerde boek biedt een scala van foto’s (ook foto's van Thai's uit onze werkgroep) van de verschillende rassen; veel stralende typerend blauwe ogen kijken u aan! De spraakzame Siamezen hebben een uitgebreid vocabulaire waarover meer in het hoofdstuk “kattentaal”. Wanneer één van de Siamese rassen uw hart heeft gestolen dan vindt u hier alles over de aanschaf, voeding en verzorging. Bent u geïnteresseerd in het fokken dan zijn de hoofdstukken over de voortplanting en gezondheid en ziekte zeer nuttig. Ook voor de lezer die nog een keus moet maken uit de meerdere oosterse rassen is dit een perfect naslagwerk.

Omhoog Contact & Informatie De Thai Catteries & liefhebbers Kittens 2024 Thai katers Herplaatsing In het zonnetje Fokker Informatie Medische Informatie Favorite Websites

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024