Traditionele Siamezen
Omhoog Contact & Informatie De Thai Catteries & liefhebbers Kittens 2024 Thai katers Herplaatsing In het zonnetje Fokker Informatie Medische Informatie Favorite Websites


Traditionele Siamezen in Nederland

In juni 2000 is er met een aantal fokkers van de traditionele Siamees een werkgroep opgericht.

Deze werkgroep houdt zich bezig met maken van een rasomschrijving, het opstellen van een fokprogramma en het geven van meer bekendheid aan de oorspronkelijke vorm van de Siamees.

Ook geeft de werkgroep informatie en advies  aan geďnteresseerden en heeft de werkgroep een eigen kittenbemiddeling voor mensen die op zoek zijn naar een kitten.


Alle kittens van de nestjes die bij de WTSN geboren worden, groeien op in de huiskamer. Er wordt geen inteelt/lijnteelt toegepast en de ouders van een nestje zijn getest op PRA-rdAc. Een recessief erfelijke oogziekte die bij een aantal rassen, onder andere bij de Siamees, een bekend probleem is. Zolang er geen twee dragers een nestje krijgen, zijn de kittens vrij van PRA.

De point kleuren van de kittens die geboren worden in de WTSN zijn: sealpoint, bluepoint, chocolate point, redpoint en tortiepoint, tabbypoint in de diverse kleuren en de foreign white, de volledig witte Siamees met blauwe oogkleur.

Alle cattery's zijn aangesloten bij een van de katten rasvereniging in Nederland en ondersteunen de voorschriften en regels die de rasvereniging hanteert. Het oude type Siamees wordt in de verenigingen geregistreerd als "Thai". 

De Standaard die gebruikt wordt bij de onafhankelijke kattenverenigingen is de standaard van de Siamees uit 1934 en kunt u vinden op de website van "de NOK" . In 2019 is de Thai ook erkend bij de FIFé en deze heeft een uitgebreide ras standaard ontwikkeld.


Koop geen kittens zonder stamboom via Marktplaats.nl, het is pure misleiding. Zonder stamboom, geen DNA-test aanwezig, meestal geen volledige enting en ID chip en garantie tot de deur! Bijna altijd gaan de kittens veel te jong bij hun moeder weg en na drie maanden heeft de moeder weer een nest.

Marktplaatsverkoop is bijna altijd koop van een broodfokker, poezen worden uitgebuit en als ze niet meer produceert, de deur uitgezet! Inteelt of erfelijke ziekten zijn onbekend en ook niet belangrijk voor deze mensen, die absurd hoge prijzen vragen voor een kitten die ergens op lijkt.

Omhoog Traditionele Siamezen Traditional Siamese

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024