Cattery Xaymni si Khram
Omhoog Phailin van Siaparus


Xaymni si Khram betekend indigo juweel in het Thais, deze naam heb ik gekozen door de straat waar wij wonen en door de naam van Phailin. Dit betekend namelijk saffier in het Thais, vanwege haar mooie blauwe ogen. Ik heb deze cattery opgericht omdat ik graag een nestje wilde met onze lieve Phailin. Vooralsnog heb ik geen bedoelingen om nog meer te fokken maar ik zeg nooit nooit!

Over Phailin Phailin van Siaparus Phailin is geboren bij cattery Siaparus. Via Gertrude kreeg ik door dat daar een nestje geboren was. Ik had op dat moment geen voorkeur voor een kleur of voor een kater of poes. Ik wilde gewoon heel graag weer een siamees, ik ben opgegroeid met 1 en het is helemaal mijn ras. Phailin is eind mei geboren en toen ze 6 weken oud was zijn we gaan kijken. Van de hele kluwen kittens, er waren er maar liefst 7, was zij degene die onze kant op kwam en er was meteen een klik. Een aller schattigst klein meisje met toen nog een witte vlek op haar neusje. Carrine doopte haar stipje, na even nadenken thuis hebben we de naam Phailin opgegeven voor de stamboom. Eind augustus was het dan zover, we mochten Phailin op gaan halen! Inmiddels was haar stipje verdwenen en had ze een prachtig seal snoetje met de mooiste blauwe ogen. De hele weg naar huis, bijna anderhalf uur, heeft Phailin voor ons gezongen met haar lieflijk Siamese stemmetje.

Thuisgekomen was het bibberen geblazen maar de nieuwsgierigheid won en binnen een kwartier zat ze op de vensterbank naar alles en iedereen te kijken. Ze was snel gewend , vooral grote broer Ginger , onze maine coon kater, vond ze erg interessant en snel waren zij dikke maatjes. De hond vond ze minder leuk, dat heeft wel wat langer geduurd hoewel ze al honden gewend was.
Phai is een ontzettend makkelijke en lieve poes, ze is vrij bescheiden voor een siamees en kletst niet heel veel. Maar als ze haar mond open trekt, dan weet je wel wat ze bedoelt! Phailin is nieuwsgierig en onderzoekend maar wel voorzichtig, ze is de eerste die naar iets nieuws gaat maar nooit onbezonnen. Het verschil met onze maine coon is daarin enorm, hij heeft echt weken nodig om aan iets te wennen. Phailin is een enorme knuffelkont, kan s avonds echt onrustig rond blijven lopen als ik niet op de bank ga zitten. Ze vind iedereen in het gezin lief maar echt knuffelen doet ze het liefst bij mij. Een van haar bijnamen is “Puchie” omdat ze zo hard gaat spinnen dat ze wel een brommertje lijkt! Ze komt me nog graag bekneden en dan wil ze ook niet gestoord worden, serieuze zaak is dat. Ze is nog steeds heel speels . Ze apporteert graag, zachte balletjes, propjes van aluminiumfolie en muisjes. Ze rent graag met hoge snelheid de trappen op en af, de trap naar zolder die open is, is ook een leuk klimrek waarop ze meest acrobatische toeren uithaalt. De paal van de onderste trap naar boven is ook erg leuk om op te racen of ondersteboven aan te hangen! En Ginger opjagen is ook grappig, die 2 zijn erg aan elkaar gewaagd. Wij noemen ze mini en maxi vanwege het enorme verschil, Ginger weegt 8 kilo en is een pluizebol, Phailin is met 3 kilo en haar lenige ranke lijfje een ukkie…

Phailin’s eerste nestje

In 2015 begon ik na te denken over een nestje met Phailin. Vooral haar ontzettend lieve karakter leek mij mooi om door te geven, je gunt iedereen zo’n heerlijk katje! Ik heb aan de werkgroep informatie gevraagd en in 2016 kwamen er 3 katers uit de bus rollen die op papier een goede match met Phailin zijn. Alle 3 prachtige mannen, na allemaal uitgebreid bekeken te hebben viel onze keus op Amor van cattery Huellas Latinas. Een mooie chocolate point prins. Ik heb contact opgenomen met Huellas Latinas en toen was het wachten op de krolsheid van Phailin. Nu was Phailin wel eerder krols geweest maar ze is nooit erg regelmatig of even hevig krols. Dus deze keer liet lang op zich wachten, zelfs zolang dat de test die een half jaar geldig is alweer verlopen was! Bij het bezoek aan de dierenarts om deze te vernieuwen heeft de dierenarts haar ingefluisterd toch maar krols te worden… en jawel een week later was het zover! Meteen gebeld naar de prins en ze mocht meteen komen logeren. We schrijven eind augustus 2017.

Phailin heeft een voorbeeldige zwangerschap gehad, ze bleef speels en knuffelen en had weinig last van nesteldrang etc. Een week of 3 voor de bevalling hebben we de nylon bench in de kamer gezet met een doos en daar ging ze af en toe in kijken maar verder nog niets.

Uiteindelijk is ze op 6 november, vroeg in de ochtend, bevallen van 4 prachtige kittens. Ze was de hele nacht wat onrustig, verloor rond 02:00 uur de slijmprop en begon om 6:30 uur met de persweeën. Dat was een heftig uurtje en het eerste kitten duurde even maar kwam goed ter wereld waarna Phailin alles keurig deed. Vervolgens werd elk kwartier een volgend kitten geboren.

Cattery Xaymni si Khram

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Chan Rak Kun.htm Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Flynnyara.htm Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura House Monstera Huellas Latinas Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume 'd Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sun-Li Cattery Taimana Cattery Tâo Cattery Testa la Muta Cattery Thaikiki Cattery Thaimaster Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024