Cattery Majicou
Omhoog Estrella de Cascabel


Na het overlijden van mijn laatste sealpoint siamees, wilde ik weer een nieuw Siameesje, maar ik kon me niet meer vinden in de Siamezen zoals die nu gefokt worden. Vervolgens ben ik op internet gaan zoeken en kwam zo op de website van de WTSN. Daar zag ik foto’s van het type Siamezen, waarnaar ik op zoek was.

In oktober 2011 woont Sammy (Sammy del ThyMar) bij ons in Kruiningen.

Sammy is op 13 juli 2011 geboren in cattery Del ThyMar van Cora Hoffmann in Terneuzen. Mama is Farah del ThyMar en papa is Mojito de Cascabel. Het is mijn eerste Thai en hopelijk zeker niet mijn laatste, want het is echt een fantastisch ras! Sammy is een mooie en hele lieve chocolatepoint kater met mooie blauwe ogen…..en een werkelijk superlief karakter, echt het zonnetje in huis! Hij heeft een zacht stemmetje, dat was even wennen na de lekkere rauwe stemmen van mijn vorige Siamezen!

Toen Sammy zijn intrede deed in oktober waren daar ook nog mijn twee Oosters Kortharen: Daantje (lilac van 10 jaar) en Tobias (ebony van 9 jaar). Dat vond Sammy prachtig (leuk 2 harige vriendjes, dat wordt dolle pret!!), maar daar dachten zij toch ietsje anders over…..zo’n speels kitten, dat telkens op je springt, wil spelen, je etensbakje leeg eet en steeds bij je wil slapen….dat was echt omschakelen voor de jongens.

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kunnen ze het nu prima vinden samen. Ze zouden hem niet meer willen missen en als ze hem een poosje niet zien, gaan ze hem zoeken. Ze slapen in hetzelfde mandje en Tobias mag zelfs heel graag met Sammy spelen….. Helaas zijn Tobias en Daantje overleden op een mooie leeftijd. Er was plaats voor een mooie dame.

In februari 2013 is de cattery naam aangevraagd: Majicou (de wijze kat uit de boeken van Gabriel King - de Wilde Wegen en de Gouden Kat). En als de tijd komt zal er zeker een mooi nestje bij ons geboren worden...


Sterretje is in oktober 2013 bij ons gekomen, zij is een seal point poes met een heel bijzonder karakter.

Estrella de Cascabel


Rosita de Cascabel

en


Dysis Piepmuis Diara

Dysis is onze laatste aanwinst, een prachtig en lief seal Tortie Point meisje


Bij mooi weer is Sammy heel graag in de tuin. Lekker alle planten en struiken goed verkennen, vooral ook het kattenkruid, of in de boom klimmen! Leuk ook al die vogels en muizen !! Ook wordt er flink gejaagd op rondvliegende insecten . Geen vlieg is veilig. Dat is meppen, hap, slik, weg en dan vervolgens lekker zijn gezichtje wassen! Maar hij kan ook lekker op de tuinbank in de zon liggen luieren.

Sammy helpt ook graag bij huishoudelijke klussen, vooral bedden verschonen en het dweilen van de vloer vindt hij fantastisch,…….stofzuigen daarentegen vindt hij een regelrechte ramp! Sammy is al weer bijna een jaar! We hopen nog heel lang van hem te kunnen genieten!!!!

Sammy (het is nu meer Sam!) is nu ruim 19 maanden (wat gaat dat toch snel!!). Hij is een prachtige kater geworden, met een gouden hartje. Hij is superlief en aanhankelijk, maar ook heel ondeugend en dol op spelen.


Hij onderzoekt graag alles en vermaakt zich prima in de tuin met het jagen op vogeltjes en muizen. Als Sammy iets te vertellen heeft, gaat hij altijd ergens op zitten. Het begon met zijn kartonnen krabplankje, toen het emmertje met strooizout, maar nu zoekt hij het behoorlijk hogerop en spreekt me toe van bovenop de koelkast. Hij kijkt dan belangstellend en goedkeurend toe hoe de kattentoiletten schoongemaakt worden door het vrouwtje..

Hij heeft weer genoten van de sneeuw deze winter. Dan is hij echt door het dolle heen! Sammy is deze kerst ook weer heel erg behulpzaam geweest bij het plaatsen van de kerstboom. Te gek een boom in de kamer!


 

Cattery Majicou

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Chan Rak Kun.htm Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Flynnyara.htm Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura House Monstera Huellas Latinas Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume 'd Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sun-Li Cattery Taimana Cattery Tâo Cattery Testa la Muta Cattery Thaikiki Cattery Thaimaster Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024