Cattery Nagual
Omhoog

In 1962 kreeg ik mijn eerste siamees, Namiruh, uiteraard de traditionele, voor mijn verjaardag. Ze was mijn beste vriendin en we waren dag en nacht samen. Zij werd bijna 19 jaar.

Toen ik vervolgens, in 1982, op zoek ging naar weer een siamees bleek de traditionele siamees niet meer te bestaan. De siamees die ik toen kreeg had een wigvormiger kop, grotere oren en langere ledematen. Aangezien ik geen keus had en ik het karakter het belangrijkste vond, nam ik daar genoegen mee. Kratai werd 15 jaar. Inmiddels had ik ook een Burmeesje die met haar opgroeide; ze waren een zeer verknocht stel.

Nadat ook zij overleden was en ik naar een kattententoonstelling ging om te proberen een nieuw Siameesje te vinden, schrok ik zo van het Siamezen aanbod dat bestond uit “de moderne siamees”, dat ik in ieder geval zeker wist dat dit voor mij geen poes meer was, Siamezen karakter of niet. Uiteindelijk bleken er nog fokkers te zijn die Siamezen hadden zoals Kratai en liet ik me bij 1 van hen inschrijven voor een kitten.

Niet lang daarna zag ik een advertentie waarin traditionele Siamezen te koop werden aangeboden. Ik nam onmiddellijk contact op met de adverteerder, Marianne Booij, die de echte Siamezen weer in Nederland terug wilde brengen, maar helaas het nestje was al weg, Dus liet ik mij op de wachtlijst plaatsen. Ik heb uiteindelijk pas 2 jaar na de dood van Kratai Coco gekregen, omdat de moederpoes baarmoederontsteking kreeg en er uiteindelijk, pas na lange tijd, van genas.

Heden.

Ik heb Coco nog steeds; ze is van 9-9-1999. Ze heeft 3 nestjes gehad en alle mensen die een kitten van haar kregen waren er net zo blij mee als ik toen, om dezelfde reden. Van ieder nestje heb ik ook zelf een kitten gehouden, waarvan Atani en Kelpie nu nog leven. Ze zijn nu alledrie gesteriliseerd. Coco is een sealpoint en Atani en Kelpi zijn choc’s. Een paar jaar geleden werd ons gezin uitgebreid met Julia La Sorpresa Peluda, een lilacpoint. Zij heeft momenteel het nestje van 4 kittens; 2 poesjes en 2 katertjes. Van dit nestje wil ik zelf niet een kitten houden. Ik heb namelijk nog 3 andere katten. Na Julia kwam Ekie, een zwarte kat uit de buurt. Zij kwam als kitten van 7 weken bij ons. Ik had toen ook nog een oud Burmeesje en haar dochter. Beiden zijn 2 en 1 jaar geleden overleden. Eind 2009 kregen we weer een Burmeesje Bumper en een maand later ook een Nebelung Misty. Afgelopen winter ging het heel goed met mijn 7 koppige kattengezin. Toch merk je dat de Siamezen wel behoorlijk nadrukkelijk aanwezig zijn en dat het Burmeesje daar onder lijdt. De Thai trekken nogal partij voor elkaar. Coco is de koningin van iedereen en adopteert ook iedereen, maar zodra 1 van de Siamezen ruzie gaat zoeken gaan de andere Siamezen onmiddellijk partij trekken voor die siamees. Bumper wil erg graag aansluiting bij de anderen maar voelt zich geregeld toch teveel bedreigd door met name Julia en Kelpie. Mijn plan is dan ook Bumper een nestje te laten krijgen als ze oud genoeg is en daar in ieder geval een kitten van te houden, zodat ze met z’n tweeën zijn. Vooral nu de kittens zich door de hele woonkamer gaan bewegen, merk je dat de Siamezen het wel accepteren en dat Bumper zich heel erg ongemakkelijk voelt en minder in de kamer is.

Naast de 7 katten zijn er ook nog 2 honden die zeer katvriendelijk zijn. Ook voor hun is Coco de Koningin. Als zij gaan vechten, wat af en toe gebeurt, valt Coco hen aan waardoor ze ophouden.

Alle dieren hebben middels dierenluikjes vrije in- en uitloop en zomers is de helft van de club geregeld afwezig. Het zijn met name Coco, Kelpie, Julia en Bumper die zich ook veel in huis ophouden. De rest bevindt zich ergens in de omgeving. We wonen aan een zandpad aan de rand van een natuurgebied, waardoor de katten alle ruimte hebben.

22 april 2011 Julia & Jack  4 kittens

Zes Thais op 1 stoel en wel Coco met dochter Kelpie en de 4 kittens. Beorn lijkt sprekend op Julia, is erg lief en wil graag aangehaald worden en kan dan heel hard gaan spinnen. Nibin de choc is de kleinste van het stel en is heel aanhankelijk. Hij vindt het heerlijk om op je schouder te zitten. Hij laat zich niet op de kop zitten en kan de anderen heel goed aan. Je kunt wel zien dat alle kittens ruige donders zijn. Moederpoes is ze geregeld helemaal zat en Coco bekommert zich meer om hen dan hun moeder. Coco speelt ook met hen, maar dat doet Julia ook wel. Ze hebben al het één en ander vernielt in huis en het zijn meer prépubers dan kleuters aan het worden. Eigenlijk worden ze gewoon steeds brutaler.

Cattery Nagual

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Chan Rak Kun.htm Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Flynnyara.htm Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura House Monstera Huellas Latinas Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume 'd Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sun-Li Cattery Taimana Cattery Tâo Cattery Testa la Muta Cattery Thaikiki Cattery Thaimaster Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024