Cattery Sun-Li
Omhoog Mimi Thaimaster Lila Sun Li Thai


We wonen in Utrecht. Mijn liefde voor dieren heb ik vanuit huis meegekregen. We hadden een hond Bas en een cyperse poes Lotje. Wanneer we hond gingen uitlaten trippelde Lotje er steevast een paar meter er achter aan wat heel komisch was om te zien. Tijdens ťťn van mijn vakanties in Egypte maakte ik kennis met een mooie seal point Siamees. Naast haar prachtige uiterlijk was ik gecharmeerd van haar open sociale karakter.

Lyni Sun Li, nestzus van Lila

Op dat moment had ik besloten dat het geweldig zou zijn om ons gezin te verblijden met een lieve Siamees. De fokkers destijds hadden geen kittens of ze hadden al een nieuw huis gevonden.

In de Jaarbeurs in Utrecht werd een hondenshow van allerlei hondenrassen georganiseerd. Hier maakten we kennis met het hondenras chowchow. Mijn kinderen wilde graag een hond. Mijn zoon had al een naam gedacht en zo kwam Sun-Li in ons leven. Wat een plezier hebben we met haar gehad.

De wens om ooit een siamees als huisgenoot te hebben heeft mij nooit losgelaten. Toen ik de ouderwetse Siamees zag was ik helemaal verliefd.

Ik ben op internet gaan opzoeken naar een werkgroep ouderwetse Siamezen en kwam zo terecht op de site WTSN. Ik heb contact opgenomen en ben op een wachtlijst geplaatst. Na lang wachten kreeg ik een telefoontje of ik nog belangstelling had voor een kitten. Ja ik had nog belangstelling en zo ben ik in contact gekomen met Ikram van Thaimaster Cattery. Op een zaterdag heb ik kennis mogen maken met een lief chocolate point kitten en zo is Mimi bij mij komen wonen. Ze is een lieve sociale poes die van knuffelen houdt als ze zin heeft. Ze zit graag in de vensterbank om te kijken wat er allemaal gebeurt in de straat. Wanneer ze een andere kat ziet doet ze van alles om de aandacht van de andere kat te krijgen.
 

Als Mimi de auto van mijn zoon hoort aankomen rent ze naar de voordeur en wil ze met hem stoeien en spelen. En als ik in de tuin aan het tuinieren ben helpt ze graag mee en rolt in het kattenkruid. Ze vindt het fijn om bij warm weer in de avond aan een lange lijn te wandelen op het grasveld achter mijn huis. Alles bij elkaar is Mimi ondernemende, nieuwsgierig en leerbaar.

Lila Sun Li Thai in het midden. Lekker knuffelen met elkaar!

Afgelopen zomer heeft de poes van mijn schoondochter hier gelogeerd.


Na de vakantie werd de ze opgehaald en Mimi had het hier heel moeilijk mee, ze ging op steeds op zoek naar de logť. Dit heeft mij doen besluiten om een nestje te nemen en er dan een zelf te houden als gezelschap.

Lila Sun Li  (Stamboom)

Lila heeft vorige jaar als kitten in Sliedrecht de prijs Best in VariŽteit behaald. Op 10 december heeft ze in Sliedrecht haar derde CAC behaald. Ben zo trots op haar.

en haar nestzus
Yuki Sun Li


De naam voor de cattery Sun-Li verwijst naar naam die mijn zoon aan zijn hond had gegeven.


Tot mijn verbazing is Lila op de kattenshow in Sliedrecht door keurmeester L.Kolen gekozen als beste Thai in variŽteit. Lila is een veelbelovend kitten met een heel lief karakter.

Wat heeft ze het goed gedaan.Op 29 Oktober 2022

Mimi Thaimaster & Spadino - Ch. Popocatepetl Ricardo Mimi met kittens 2 dagen oud,  5 witte bolletjes 1 kater en 4 poesjes.

Op 29 oktober 2022 is Mimi Thaimaster moeder geworden van 5 schattige witte bolletjes. De vader van de witte bolletjes is Popocatepetl Ricardo. Het was Corona tijd waardoor ik vanuit huis kon werken. Dit gaf mij de kans om 7x24 uur per dag te genieten van Mimi en haar kleintjes. Wat mij de gelegenheid gaf om de kittens goed te leren kennen qua uiterlijk en karakter.

Lila

Hoe gek ik op alle kittens ben, de kleinste en de meest nieuwsgierig van het stel, stal mijn hart met haar kleine guitige kopje. Het bleek een lilac point kitten te zijn, vandaar dat ik haar de naam Lila heb gegeven. Ze is bij ons blijven wonen. De andere kittens hebben via Cora een goed huis gevonden.

Vandaag een fotootje genomen van Lila. Alweer bijna 1 jaar. Even op de stoel in het zonnetje. Ik zie aan haar kopje dat ze weer iets van plan is. Iedere dag maakt ze mij aan het lachen met haar gekke fratsen.

Te beginnen de lieve zachtaardige kater Coco

Ik kreeg van Cora een berichtje dat er een aanvraag was van een gezin wat specifiek een chocolat point kater zochten. Na het uitwisselen van gegevens en app. verkeer hebben we een afspraak gemaakt om te Komen kijken. Op een vrijdag avond is het gezin komen kijken. De kinderen en moeder waren met de kittens aan het spelen en hun vader zat van een afstandje te kijken en observeerde de kittens. In gesprek vertelde hij dat hij dat hij met katten en Siamezen is opgegroeid. Zijn voorkeur is een choco point kater. Hij vertelde via andere kanalen diverse nesten bezocht te hebben maar geen ok gevoel te hebben. Naar opzoeken is hij bij WTSN terecht gekomen en heeft regelmatig contact met Cora gehad. Hij vertelde dat het hem aanspraak in de gesprekken was hij zijn vragen kon stellen en een duidelijk antwoord kreeg wat de regels zijn van WTSN. Nadat hij de kater zelf een tijd op schoot te hebben gehad vroeg hij aan zijn vrouw en kinderen of de kitten mogelijk een nieuwe huisgenoot zou kunnen worden. Het antwoord was ja.

Hoe is het nu met Coco? Van de familie hoor ik dat hij het geweldig doet. Het is een lieve aanhankelijke kitten. Hij is een onderdeel van het gezin.

Kitten mooie leerbare Leni

Ik kreeg een graag van een belangstellende de vraag of ze een dagdeel met de kittens door mocht brengen. De reden was dat ze bang was dat ze mogelijk allergisch zou kunnen reageren op kattenharen. Ik heb aangegeven dat dit wat mij betreft kan om te ervaren of ze allergisch reageert op mijn katten. Advies gegeven dat ze zich eventueel kan laten testen voor katten. De reden dat ze geheel vrijblijvend uit kon problemen is dat ongeacht welke kat ze neemt of niet een dagdeel heeft kunnen ervaren of ze allergisch reactie kan waarnemen. Op een zaterdag is ze gekomen en heeft een aantal uren doorgebracht met de katten. Ze heeft geen allergische reactie waargenomen. De volgende vraag was of ze met haar kinderen mag langskomen om te kijken hoe zij het vinden. Prima. Ze is samen met de kinderen gekomen die gespeeld hebben met de kitten. Vervolgens zou ze erover nadenken en mij laten weten wat ze besloten heeft. Na een aantal dagen kreeg ik een telefoontje of ik de kitten nog had. Ze wilde de kitten graag hebben. Zo is ook Leni bij een gezin gekomen met twee kinderen.

Hoe het nu met Leni gaat?

Ze schrijft dat Leni is hun eerste kat is. Na 3 dagen hadden ze een sterke band met elkaar. Leni zit graag bij haar dochter en bij haar op schoot om te knuffelen of te slapen. Ze slaapt graag bij de kinderen op het stapelbed. Sinds Leni bij hun woont hebben ze veel gelachen. Met Pinksteren was Leni mee op vakantie nop een boerderij in Wassenaar.op de boerderij waren andere dieren zoals kippen, geit, pony,s en konijnen. Leni vond dit spannend. Haar zoon van 4 jaar kan soms ruw met Leni spelen, maar ze is altijd lief met hem. Ze ligt onder tafel tijdens het eten en komt naar de deur rennen als we thuis we thuis komen. Ze vind het leuk om iedere dag een bal te apporteren. Ze loopt in de tuin en komt terug als we haar naam roepen. Verder kan ze zitten op commando. Mogelijk wilt ze in de toekomst een vriendin voor Leni zoeken.

Hoe gaat het met de stoere Kyra?

Cora had een jonge kater herplaatst. De nieuwe eigenaar van de kater leek het leuk om een maatje voor de kater te opzoeken. Via Cora heeft ze vernomen dat ik kittens heb en dat er nog eem choc kitten een huisje zoekt. Op vrijdagavond is ze gekomen om kennis te maken met de kitten.

Ze vertelde over de kater en dat ze een maatje voor haar kater zoekt. Mijn vragen waren waarom is de kater herplaatst, hoe is zijn gedrag, wat is zijn karakter, waarom neemt de fokker de kater niet terug? Ze vertelde dat de vorige eigenaar een ongeval had gehad en daarom de kater niet de aandacht kan geven die hij nodig heeft.

De vorige eigenaar heeft de fokker gevraagd of er mogelijkheden zijn om de kater terug te nemen of na te denken over een oplossing in het belang van de kater. Dit was geen optie. De kater is herplaatst via WTSN. Ze heeft eerder katten gehad en heeft er alle vertrouwen dat het goed gaat.

Kyra is verhuisd naar de kater. Na een paar dagen kregen Cora en ik berichten dat de kater niet wist hoe hij zich naar een kitten hoorde te gedragen. Er is regelmatig overleg met Cora geweest over hoe verder. Ik heb het er moeilijk mee gehad en heb haar aangegeven wanneer het niet lukt met de kater, ik wil dat ze het kitten terugbrengt. Na een paar dagen heeft ze een bench opgehaald en het kitten in de bench gezet om ze op deze manier met elkaar kennis te laten maken. Ik kreeg een filmpje waar de kitten door de tralies van de bench contact zoekt met de kater. Hij loopt weg. Na een paar dagen krijg ik bericht dat het Kyra is gelukt is om de kater voor zich te winnen. Ze had een kattentherapeut ingehuurd om het gedrag te bestuderen van de kater en kitten om een advies te geven. Het bleek dat de kater minder goed had geleerd om met andere katten om te gaan en niet goed wist wat hij met de kitten aanmoest. De kitten is beoordeeld als een kitten met een evenwichtig karakter die niet onder de indruk was van zijn gedrag en iedere keer het contact met hem opzocht. Uiteindelijk is het goed gekomen en kunnen ze niet buiten elkaar.

Hoe gaat het met Yuki en Lila?

Mijn kleindochter wilde graag een kitten, maar hebben al een kat van 20 jaar oud. Haar ouders vroegen zich af of je een hoog bejaarde kat wel een kitten kon aandoen en of ze beter niet konden wachten. Nou daar nam mijn kleindochter geen genoegen mee. Haar ouders hebben advies ingewonnen bij een kattentherapeut of een kitten bij een bejaarde kat kan? Zo ja, hoe je de bejaarde kat en kitten aan elkaar laat wennen? Niet dat de bejaarde kat wordt opgejaagd door een actieve kitten of dat de bejaarde het kitten niet kan accepteren. Het is nogal wat wanneer erop je oude dag een spring In het veld in je huis komt wonen. We hebben er afspraken over gemaakt mocht het niet lukken dat een kitten bij hun komt wonen het kitten weer terug komt. Mijn kleindochter heeft gekozen voor het lilac kitten. Mijn kleinzoon heeft de naam Yuki bedacht.

Hoe is het wennen tussen de 2 katten gegaan. Yuki observeerde de andere kat van een afstandje en deed regelmatig pogingen om contact te leggen met de andere kat. De bejaarde kat vond het prima wanneer het teveel is loopt ze weg met soms een sisje. De kinderen hebben veel lol en plezier met Yuki. Mijn kleinzoon heeft ontdekt dat hij foto,s maken van Yuki leuk vindt. Hij heeft een instragram account geopend waar hij regelmatig foto's en verhaaltjes van Yuki post. Yuki de vliegenvanger, in de morgen op dezelfde tijd wakker gemaakt worden door Yuki, ze springt op bed en begint met likken, wordt mijn kleinzoon niet wakker gaat ze zingen. Nou dan is hij snel wakker Yuki die overal mee naar toe wilt en bij wilt zijn voorbeeld in de auto, samen TV kijken. Tot ieders afschuw muizen vangt en voor de deur legt. Hij krijgt pos. reacties op zijn foto,s en filmpjes.

Yuki komt 3 weken logeren

Onlangs is het gezin van mijn zoon op vakantie geweest. De afspraak die we hebben is dat Yuki tijdens hun vakantie bij mij mag logeren. Ik had op internet gelezen dat het een uitdaging is wanneer katten elkaar een aantal maanden elkaar niet gezien hebben het lastig kunnen vinden. Uit voorzorg heb in de avond Lila en Mimi samen op de gang gelegd en Yuki in de logeerkamer. Midden in de nacht was er een hoop lawaai en kabaal. Tot mijn verbazing lagen ze met zijn drieŽn triomfantelijk kijkend in hun mandje. Ok, hoe zou dat gaan met eten? Ze hielden de volgorde als vanouds aan Yuki eet eerst, gevolgd door Lila en Mimi bekijkt het van een afstandje en gaat eten als ze klaar zijn met eten. Rennen door huis het lijkt of het met elkaar afspreken. Het drietal lijkt met elkaar te communiceren om een marathon te lopen. Yuki voorop gevolgd door Lila en Mimi achteraan en daar gaan ze trappen af, rondje tuin, trappen op en weer na beneden de tuin in en weer terug om uiteindelijk ergens neer te ploffen om uitrusten. Hierna stoeien de zussen onder het toeziend oog van moeder. Wanneer het teveel wordt treed Mimi op als moeder en stoppen ze met stoeien. Na 3 weken gaat Yuki na haar eigen huis. Haar zus en moeder hebben een paar dagen lopen zoeken waar Yuki is.

Ik vind het bijzonder om te zien dat het lijkt of ze altijd bij elkaar zijn geweest.

Ik ben bij dat ik door de bemiddeling van Cora in contact ben gebracht met Mimi. Later heb ik WTSN gevraagd een advies uit te brengen welke katers geschikt zijn als mogelijke kandidaat voor haar kittens. In een paar dagen tijd heb een advies ontvangen over diverse dekkaters en een overzicht welke kleur de points zullen krijgen. Het nest uit deze combinatie is 2 lilac points en 3 choco points en wat ik nog belangrijker vind ik dat het lieve sociale kittens zijn.

Mijn doel is om meer te leren over het ras Thai en hopelijk in de toekomst een nestje van Mimi en Lila te krijgen.

Marjo, Cattery Sun-Li
 

Cattery Sun-Li

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Chan Rak Kun.htm Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte dílle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Flynnyara.htm Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura House Monstera Huellas Latinas Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausikaš Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume 'd Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sun-Li Cattery Taimana Cattery T‚o Cattery Testa la Muta Cattery Thaikiki Cattery Thaimaster Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024