Cattery Kitiyakara
Omhoog Woodside Sirikit

Als jong meisje ben ik opgegroeid met katten waaronder een Siamees en een Siamees/Pers kruising. Het lieve aanhankelijke karakter is mij altijd bij gebleven.

Toen ik op mezelf ging wonen had ik niet de financiële middelen voor een raskat en koos ik voor mijn Cyperse poes Katja.

Ze kwam van de boerderij en was mijn maatje en ze liep buiten als een hondje met me mee. Ik miste wel het praten en het op schoot liggen van de Siamees.

Twee jaar later had ik het financieel wat beter en ging ik op zoek naar een Siamees, maar tot mijn schrik waren de moderne Siamezen zo veranderd, mager en met grote oren. Deze fokverandering vond ik verschrikkelijk.

In mijn toen nog onwetendheid vond ik op marktplaats een tortie Thai Siamees, Tara en zij leek wel op de Siamezen zoals ik mij herinnerde. Beiden zijn vele jaren mijn maatjes geweest.
Helaas is twee jaar geleden tot mijn grote verdriet Katja, op 18-jarige leeftijd overleden en ging ik op weer op zoek.


Ik wilde wel een Thai Siamees zoals ik mij herinnerde van vroeger en zo kwam ik op de site van WTSN terecht. Ik ben heel blij dat er een groep mensen is die de oorspronkelijke Traditionele Siamees wil behouden middels een gezond en verantwoord fokprogramma. Omdat het altijd een wens geweest is om een eigen kleinschalige cattery te beginnen en ik graag het oude type Siamees in stand wil houden, heb ik mij op de wachtlijst van WTSN laten plaatsen.


In januari 2022 was het eindelijk zo ver en mochten we Siri, een prachtig bluepoint Thai poesje, ophalen in Heerlen. Siri heeft al haar charmes in de strijd gegooid en na een week mocht ze eindelijk tegen Tara aanliggen. Tara vond samen slapen prima maar van samen spelen was ze niet gediend. Helaas is in april ook Tara op 16-jarige leeftijd overleden. We missen haar heel erg.

Siri, ook wel Siertje, heeft een heerlijk karakter, ze is erg lief en aanhankelijk. Ze praat graag, speelt verstoppertje met mijn zoon en kijkt mee als mijn dochter op haar iPad speelt.

Natuurlijk apporteert ze als de beste om vervolgens na een paar maal gooien haar speeltje in de waterbak te verzuipen. Als dank mag je dan de natte kledder weer weggooien. Siertje is graag in onze afgezette tuin en helpt mij met tuinieren of maakt een praatje door de schuttingdeur heen met ons 2 jarig achter buurmeisje.


Siri heet voluit Sirikit, naar de koningin-moeder van Thailand, Mom Rajawongse Sirikit Kitiyakara.

Woodside Sirikit (Stamboom)

In 1976 heeft de inmiddels overleden koning Bumbibol Adulyadej de verjaardag van Sirikit uitgeroepen tot nationale feestdag en wordt er ter ere van koningin-moeder Sirikit op 12 augustus moederdag gevierd in Thailand. Het symbool voor moederdag in Thailand is de jasmijn. De jasmijnbloem is wit en heeft een fijne zoete geur en bloeit het hele jaar. Dit staat symbool voor de ‘eeuwige’ en ‘pure’ liefde van een moeder voor haar kind.

Op zoek naar een mooie catterynaam heb ik dan ook voor Kitiyakara gekozen, Siri als moeder voor haar kittens, de bloem jasmijn als symbool passend bij mijn andere hobby tuinieren.

Natuurlijk staat er in mijn tuin de heerlijk geurende jasmijn struik.


 

 


Amata Amy Kitiyakara blijft bij ons wonen!


Wil je meer zien van Amy en haar broertjes en zusje, kijk dan op onze website!

www.kitiyakara.nl
of via Youtube ‘Kitiyakara Thai Siamese Cattery’


14 December 2022 Woodside Sirikit & Via Vai Viotti 7 kittens

Cattery Kitiyakara

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Chan Rak Kun.htm Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Flynnyara.htm Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura House Monstera Huellas Latinas Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume 'd Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sun-Li Cattery Taimana Cattery Tâo Cattery Testa la Muta Cattery Thaikiki Cattery Thaimaster Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024