Historische Foto's
Omhoog

Fatima geboren in 1963, hier ruim één jaar oudFatima als kitten (1962)
Herinnering van vroegere Siamezen

Op deze pagina willen we foto's plaatsen van "Nederlandse" Siamezen die geboren zijn voor of rond 1980. Deze foto's komen van mensen die hun dierbare Siamees al lang hebben verloren maar nog steeds een plekje hebben in hun hart.

Wilt U ook uw oude foto hier geplaatst hebben kunt u ons een mailtje sturen met foto en gegevens.

Fatima (1963)


Voor mijn 93 jarige schoonmoeder zijn wij alsnog bezig met een levensboek aangezien zij nooit een fotoboek heeft samengesteld.


Nu vond ik een verjaardagskaart (met muizen erop!) aan Melissa van het Borsellehof, waarin zij de poes feliciteert met haar 4e verjaardag. Dat was in de zomer van 1974.


Zij heeft ons wel eens de originele stamboom/aankoopnota laten zien in het verleden.

Hierbij foto's, een van de twee is een mannetje, Rampas (met stamboom?) die zij ervoor hebben gehad.

Melissa van het Borsellehof


Na jaren geen kat meer gehad te hebben, kwam zij na een gebroken heup in een zorgboerderij.

En daar was een rode kater van een vorige bewoonster over gebleven.

Die zocht meteen haar schoot op!

(Jana, schoondochter)


Vlokje en Bertus

Wat ben ik blij dat ik de werkgroep heb ontdekt. Niet dat ik nu persé een cattery wil beginnen, maar gewoon omdat ik 18 jaar van mijn leven heb mogen delen met broer en zus seal tabby siamees (sinds 1974).

Ik heb 3 foto's uit hun jonge jaren bijgevoegd (1976 en 1978).

Even in het kort wat informatie; Broer en zus dus uit Parijs met oorspronkelijke namen Laura en Leopold, bij ons werd dat Jeannetje (later Vlokje) en Bertus.

Vlokje was in het begin wat bangig en eenkennig. Mijn moeder heeft dagen lang met haar in een dekentje gelopen en ze had 1 lievelingsspeeltje; een gehaakt poppetje. Samen werd er veel gespeeld en 'gevochten'.


Bertus was een échte (bescherm)heer; bij mijn moeder en mij kwamen geen ongenodigde gasten in huis, daar zorgde hij voor. Ze konden het heel goed vinden met onze draadharige Duitse staander, die in 1976 ons gezin kwam versterken. In 1980 kreeg Vlokje, na een paar dagen op stap te zijn geweest, een nestje met 8 jongen; twee prachtige gestreepte kittens en zes zwarte met blauwe ogen. Zowel Bertus als onze hond vonden de aandacht die naar de kittens ging, zowel van hun moeder als van ons, maar niks. De heren waren blij dat ze naar hun nieuwe eigenaren gingen en de rust in huis weer terug keerde.

Wat ik me vooral kan herinneren was hun gevoeligheid voor kleurstoffen in de toenmalige kattenbrokjes. Regelmatig vonden we oranje hoopjes uitgebraakte brokjes die een licht oranje vlek op onze beige vloerbedekking achterlieten.


Miekie

Hierbij een collage. Je ziet 1 foto met twee volwassen katten. Dat zijn Japie & Bemmie. De ouders van mijn eerste siamees Miekie. Geboren bij mijn opa en oma van moeders kant.

Mieke is geboren in augustus 1964.

De foto van mij als baby met kitten moet zijn ergens in september of oktober 1964.

Verdere voorouders zijn bij mij niet bekend en ik zou ook niet weten hoe te achterhalen.

Miekie is bijna16 jaar geworden en overleed in april 1980. Mijn eerste grote liefde....

Freda Pekelaer


Katja (1974

Katja is de traditionele siamees geboren op 23 januari 1974 en is de Siamees waarmee ik ben opgegroeid.
Haar echte naam is G-Katja en haar ouders waren toen bekende Siamezen. Haar vader was "San-T-Ree Caress Tangle" een mooie geïmporteerde kater uit Zweden en haar moeder "Tefnet Van Asgard".

Wat leuk is om over Katja te vertellen: Katja was een hele lieve kat en een echt maatje. Ze begon vaak uit zichzelf hele verhalen te 'vertellen' en gaf antwoord als je iets vroeg. Ze troostte me als ik verdriet had. Ze lag graag bij me op bed of onder de dekens. 's Avonds had ze altijd de riedel. Dan rende ze een paar minuten door het huis en over de meubels. Ze ging vaak mee op reis in de auto, gewoon op de achterbank mee naar Frankrijk of Duitsland. Daar liep ze aan een lijntje buiten. Ook ging ze in een tuigje mee naar het bos om te wandelen. Katja overleed op 18-jarige leeftijd. Het mooie is dat onze blue point kater Azul een reincarnatie lijkt van Katja. Mariken & Bart

Ming (eind jaren 50)

Bijgaand een foto van mij met onze siamees Ming eind jaren vijftig, ik zal een jaar of zeven zijn geweest op deze foto en we woonden toen in Brunei. Hoe oud hij was en hoe oud hij is geworden weet ik niet, wel weet ik nog dat het een bijzondere kat was. Hij werd bijvoorbeeld regelmatig rondgereden in mijn poppenwagen... Nienke L.

Cyntha (1965 -1983)


Cyntha was onze eerste kat en zoals beloofd een scan van haar, een Traditionele Siamees Seal Point anno 1980. Op 18 jarige leeftijd is zij in 1983 overleden, een zeer respectabele leeftijd voor een Siamees. Ivonne en Dick Eindhoven

Isabella (1958-1961)

Bij deze een foto van mijn Siamese poes Isabella. Ik kreeg haar toen ik 7 was, in 1958 en het was het mooiste geschenk uit mijn jeugd. Ze was gefokt door mevrouw van der Plassche-Smallegange uit Den Haag, die in de jaren 50 veel Siamezen fokte.

Isabella was echt mijn poes, zo klein als ik was. Ik moest elke dag een heel eind lopen om vers vlees voor haar te kopen, want een koelkast hadden we nog niet. Op een gegeven moment kreeg ze 3, half-siamese kittens. Mijn ouders hadden het nest in ons schuurtje gelegd, waar nogal wat vriendjes kwamen kijken. Opeens was er geen kat meer te bekennen: Isabella bleek alle kleintjes naar de zolder te hebben getransporteerd, waar ze heerlijk in mijn bed lagen te drinken.

Toen ze 2 a 3 jaar oud was, kwam ze op een dag thuis met een verlamd achterlichaam. Niemand kon me vertellen wat er gebeurd was. De volgende dag is ze gestorven en in onze tuin begraven. Myriam Crijns, Leuth

Pieter sealpoint (1970-1988)

Pieter hebben we kort na ons trouwen in 1970 ergens in Delft gekocht. Hij had geen stamboom, kwam gewoon uit de krant, en had een korte staart met knobbel.

 

 

Lotte (samen met Sita) chocolate point (1991-2006)

Lotte hebben we via een cattery gekocht en had wel een stamboon. Ik weet niet meer waar gekocht, maar we hadden het adres van een Kattenshow. Ik meende dat moeder ergens uit Spanje kwam (zonder stamboom), vader had wel een stamboom. Maar die stamboom heb ik dus niet meer en ik kan je daarover weinig meer vertellen. Lotte is 15 jaar geworden, de foto is genomen toen ze 14 was en blij met haar nieuwe maatje Midas. Midas is helaas niet oud geworden, maar dat is een ander verhaal. Irene Keim, Brielle


Cattery Cardozo, 1975

Mijn allereerste Siamese poes heette Otzjie, een sealpoint zonder stamboom , ik heb haar in 1975 laten registreren bij de NKFV , haar vader heette Rakker en haar moeder Knobbeltje. Mijn allereerste Siamese kater was een lilacpoint. Hij werd geboren op 4 januari 1976.Gr. Int. Ch. Soendara Kanda's Eisja


Zijn vader Gr. Int. Ch. Cala Guya Casper , gefokt door mw. Hekstra van Wijk. Zijn moeder was Gr. Int. Ch. Fatima van Aldo eigendom van Mw. Leemans van Zutphen.
Mw. Leemans was dus ook de fokster van mijn kater.
Gr. Int. Ch. Soendara Kanda's Eisja.

Deze 2 katten vormden het begin van Cattery Cardozo

 


Op 17 maart 1977 kregen zij een nestje. De foto is op een show gemaakt door dhr. Scheffer. Groen als ik was nam ik het hele nest mee, ondanks het katertje links met zijn knikstaartje werd het nest Uitmuntend 2 met de mededeling dat het nest zonder dat katertje Uitmuntend 1 was geworden.
Cardozo Quinci


Dit is Cardozo Quinci, geboren 24 juni 1967. KittieZijn moeder Kittie was een Foreigh White poes, ze had geen stamboom want haar afstamming was onbekend. Ik heb haar bij kennissen weggehaald waarvan de kinderen (3 jongens) haar flink mishandelde en ze was daardoor erg bang geworden. Pas toen ze kittens kreeg won ik haar vertrouwen en zijn we vriendinnen geworden.Kittie met kittens van Eisja

Kittie
Paranthes en Marvin Cardozo


Paranthes en Marvin Cardozo, geboren 17 maart 1977 en bij mijn moeder woonden als Dino en MopGr. Int. Ch. Soendara Kanda's Eisja

Gr. Int. Ch. Soendara Kanda's Eisja.


Dino en Mop, de 2 beschermengelen van Cardozo's Misty Girl Soraya, het dochtertje van Kittie en Eisja en zusje van Quincy

Foto's Marian da Silva Almeida, Cattery Cardozo

Sjarkana Van Het Velserduin (Geb:16 feb 1972)


Sharkana heeft 1 nestje mogen krijgen, geboren 8 december 1973, Bertram, Marjolein en Saskia van de Mauricken.
Foto's van het nestje:Bertram is gebleven


 

 

 


Sjarkana heeft waarschijnlijk een besmetting Leukemie opgelopen en is ze op 5 januari 1976 overleden, zij is samen met haar Abbesijnse vriendin Viola ingeslapen. Emy van Wechem, Alkmaar

 

Foto's uit de jaren '50 (Kai Storbeck)


Een Siamees met kittens van de familie Daan in de jaren '50, vorige eeuw


Dit is Bezeke, geboren in november 1988.

Ikzelf en mijn tweelingzus zijn van 1984 en mijn kleine zusje van 1987 dus we zijn met haar opgegroeid en ze was als een constante in ons leven. Ze speelde met ons in de zon en de sneeuw, als we verdriet hadden, kwam ze onze tranen oplikken en als we ziek waren, week ze niet van onze zijde. Een echt oprecht lieve Thai. Je kon uren met haar praten, maar ook in luisteren was ze heel goed. Ze hield er van om vele prooien te vangen en aan ons te geven als dank omdat we zo goed voor haar zorgden. Zelfs op latere leeftijd was ze nog steeds te vinden om te spelen. Ze kreeg respect en liefde van iedereen hier in de buurt. Het liefste wat ze deed was op je gaan liggen of zitten en natuurlijk sliep ze elke nacht bij me in bed waar ze haar plaatsje op eiste. Het was dan ook heel plots toen ze besloot niet meer te gaan eten en zo verzwakt was, dat we uiteindelijk de keuze hebben moeten maken om haar te laten inslapen. Een hartverscheurende keuze, die nog steeds pijn doet. In augustus van 2007 is ze overleden, een paar maanden voor haar 19e verjaardag. Maar ze zal altijd bij ons zijn. Haar urne staat dan ook op mijn kamer, haar favoriete plekje. Een ware vriendschap voor het leven.

Mio (jaren '60)

Bijgaand een foto van Mio toen hij ruim 21 jaar was. Hij kwam in ons gezin als kitten ruim 40 jaar geleden. Mijn vader hield niet van katten en we hadden altijd honden. Maar Mio verstond de kunst om pa als eerste om zijn pootje te winden en heeft hem 22 jaar als persoonlijke bediende gehad. met de hond kon Mio lekker ravotten. Wij kinderen voorzagen onder onze dekens in warme slaapplekjes. 's Ochtends vóór zijn werk moest mijn vader Mio hoogstpersoonlijk de trap op dragen en hem op het ouderlijk bed deponeren. Tot aan Mio's dood joeg hij op muizen en klom in bomen. Een onvergetelijke kat!

Laila (1985-2006)

Onze seal point Siamees heet Laila (geb. 26 maart 1985) en is nog steeds in ons midden!!! Ze wordt straks 21 jaar...en ik ken haar al mijn halve leven (ben 42 jaar). Laila is geboren in Zevenhuizen. Mijn vriend had haar gekocht, toen was ze 3 maanden.(op de oude foto). Ze was zo leuk en soms zo gek toen ze klein was...ze rende vaak hard roepend door het huis heen, vol energie. Wat een superkat! Twee van onze andere katten heeft ze overleefd...Laila is onze enige Siamees en altijd de eye-catcher geweest in ons huis.

We hebben Laila nu nog samen met Panda (bijna 17 jaar)...samen te zien op de foto zoals ze nu zijn... 2 poezedames op leeftijd. Laila is altijd een bijzondere kat geweest, ze laat precies weten wat ze wil met haar harde stem! Ze is ook superlief voor onze 3 dochters, ze lag in hun box toen ze nog baby waren, en ligt nu nog graag in hun bed! Ze wil niet alleen zijn, wil altijd op een warme schoot liggen om lekker te slapen. Aandacht is altijd heel belangrijk geweest...zonder dat zou ze wegkwijnen. Ook drinkt ze water het liefst lebberend aan de kraan.Van die grappige eigenaardigheden... Haar gezondheid is nog goed, ze ziet niet zo goed meer, is een beetje doof en heeft af en toe last van epileptische aanvallen. Dat is de leeftijd en niets aan te doen. Alles aan onze Laila is gewoon super! Ze is super-lief, super-aanhankelijk, super-harde stem, super-boef, super-knuffelig, super-slaper.
Onze Laila is helaas overleden op 7 november 2006. Ze is ruim 21 jaar geworden. Ze was zo'n speciale kat...ze houdt altijd een plekje in onze harten. Het was onze super-poes!

 (Foto's: Froukje Kroes en Henk Bolhuis)

Rhama (1989-2006)

Rhama heette eerst Loulou Makosafi, maar die naam pastte haar niet echt. Rhama was mooi voor haar, betekend koning(in), nou dat was zij ook wel hier thuis en haar behandeling ook wel tijdens haar leven, ziekte en dood. Maar goed zij verdiende dat echt! Ik mis haar nog zo erg en denSanne 7-5-2005.jpgk nog steeds dat zij niet te vervangen is
(Foto: Eva Verwoerd)

Sanne (1987-2005)

Dit is de eerste siamees waarmee ik gefokt heb: een bleu tortie point geboren  05-04-1987 en ingeslapen op 01-08-2005, dus bijna 19 jaar oud en haar moeder Ming 2004, 19 jaar oudMies (ook bleu tortie point) is ingeslapen op 21 jarige leeftijd. De vader van Sanne was een seal point. Nu ik er over nadenk is Mies eigenlijk van mijn eerste nestje, ze was van mijn broer, maar die had op dat moment niet de tijd om het nest groot te brengen.(Foto V.Baljet, cattery van Mens)

Ming (1985-2005)

Dit is Ming, ze is in mei van 1985 geboren en helaas met veel verdriet op 29 maart 2005 overleden aan een natuurlijke dood. Zelf ben ik in 1986 geboren dus ik kende haar al mijn hele leven, ik kon alles met haar doen, poppenkleertjes aantrekken, rond rijden in de kinderwagen en ga zo maar door. Ze heeft me nooit kwaad gedaan, en anderen ook niet. Het was altijd zo leuk dat ze 's avonds met me mee naar bed ging dan ging ze op me liggen en aan me oor sabbelen, 's morgens werd ik dan wakker en lag ze languit op mijn kussen en ik er naast. Ze had ook altijd grote verhalen te vertellen, maar luisteren deed ze ook!zelfs op oudere leeftijd was ze nog erg opgewekt en knuffelig. Het doet me nu nog steeds veel verdriet als ik naar haar plankje kijk en ik zie alleen nog haar foto met een brandend kaarsje staan. Zelfs mensen die totaal niet van katten houden vonden Ming en geweldig lieve en mooie kat. Dus wil ik hierbij vragen of u misschien ook foto's van Ming op deze site wilt zetten ter nagedachtenis van haar, dat zal ik er waarderen. (Foto's Kirsa)


Geen Nederlandse Siamees, maar wel heel bijzonder, een kampioene 1965 op de Melbourne show in Australië.

Alagana Mia Tammeka 


Dit is wat Lyn Robinson schreef:

"I have meet a dear old lady in her eighties and she tells me that she used to own an OSS female and she showed her a few times. She had some wonderful photos and was happy to let me copy them. This lovely girl won the Melbourne show in 1965 and here is a photo of her and her trophy"


Misha, seal point poes
Misha (1974 -1986)

Misha kwam bij ons in 1974; hij was toen vier jaar. Zijn moeder was een Parisienne, Janna. Zijn vader woonde bij een zekere familie Bierenbrootspot.

Hij was een echt moederskindje: we waren in en rondom het huis altijd samen. Zijn stem ongeëvenaard in klankrijkdom. We deelden bezigheden en hij liep overal achter me aan: eten, bed en w.c. Hij was groot, donker gekleurd, met een knoop aan het einde van zijn staart (een bolletje). Ofwel door zijn onbevangen karakter óf door zijn scheelheid: hij schrok wanneer er een vogel opvloog. Nooit vogels gevangen dus. Bleek op punt a een vogel te zitten, keek Misha strak naar punt b, 20 centimeter er vandaan. “Je kijkt niet goed” zeiden we dan. Misha, 16 jaar is hij geworden. 

Mw Akke Ferguson, uit Drachten

Poes Mientje (1980-2004, dus 24 jaar oud geworden!)

van Mevr. Steegstra, met de chihuahua Thomas. Mientje is afgelopen lente overleden.

CyrusRheza
Cyrus (seal point) 

en 

Rheza (lilac point) 

Beide Siamezen eind jaren zestig vorige eeuw. 

De moeder van Rheza is "Mandarin van Mariëndaal"

.... Scholte met jong katertjeFam. Scholte 1963

Fam. Scholte

De volgende foto's zijn opgestuurd door de familie Scholte en zijn begin jaren zestig gemaakt.

Op de rechterfoto's is het Siameesje volwassen

Familie Scholte 19963

Mohammed 1963


Nog een paar foto's uit het album van mw. Wessels.

Mohammed Nish Fou Shaban 1963

en


Nish Fou Shaban

met de licht loensende blik.

Foto's zijn omstreeks 1963 genomen.

Siamees van de heer Reelfs. Foto is uit 1967 toen was hij al 10. Uiteindelijk is hij op 18 jarige leeftijd overleden.


 

WoeWei (Blue Jise van de Heikat)

Blue Jise van de Heikat

Roepnaam: WoeWei 
Geboren: 21 april 1984 
Overleden: 31 oktober 2001 
Geslacht: kater 
Ras: Siamees: 
Kleur: Blue-Point 
Fokker: Mevrouw A. Verbeek-Sterk 
Stamboeknummer: RvT 34.516 
V: Dennis Blue de Malpertius, blue-point 
M: Queeny Cleopatra van  Donderpoes, seal-poin

Omhoog Kleuren v/d Points Rasbeschrijving Karakter Historische Foto's

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024