Cattery Paithoon
Omhoog Vittsjö's Ibbeltje Isabella


`Paithoon` komt uit het Thais en betekent `kattenoog`.

Mijn eerste Seal Point Siamees heette Isabella en kwam van een collega van mijn vader wiens vrouw een cattery had. Hoewel ik pas zeven was, beschouwde Isabella me als haar baasje. De verzorging kwam dan ook geheel voor mijn rekening: vlees of vis halen, de kattenbak verschonen, borstelen en natuurlijk vertroetelen.

Isabella was bijzonder aanhankelijk en sliep altijd bij me in bed. Ze is helaas veel te vroeg overleden door een ongeval.


De cattery waar Isabella vandaan kwam bestond toen niet meer en het duurde een aantal jaren voor ik weer een poes kreeg. Tot die tijd fokte ik bonte muizen en sierkippen , waar ik ook wel eens mee showde, ik vond eigenlijk alle dieren leuk. Met de poes, een zwarte huiskat die Barbara heette, heb ik een aantal nestjes gefokt. In die tijd waren er nog afnemers genoeg.

Na vele jaren jachthonden gehad te hebben, begon ik steeds vaker terug te denken aan mijn jeugd en aan de fijne herinneringen die ik aan Isabella had. Via internet kwam ik met de WTSN in aanraking. Er was op dat moment een katertje beschikbaar, een Seal Point, net wat ik wilde. Omdat ik dacht dat ik toch niet wilde fokken (ik had ook nog twee honden op dat moment), had ik besloten een kater te nemen, omdat die vaak wat liever zijn dan poezen.


Premior World Champion Vittsjö's Foss

Zo kwam Foss Vittsjo in ons gezin, een sterke, stoere kater, die ook nog eens heel mooi bleek te zijn. Op dit moment is hij Europees Premior.

Foss is heel avontuurlijk en gaat dolgraag mee met de auto, op de fiets, of aan de lijn als ik de hond uitlaat.

Na een jaar genieten van Foss leek het me nog leuker om hem een vriendje erbij te geven, zodat ze zich met elkaar nog beter konden uitleven in huis en in onze afgezette achtertuin. Dat werd Suri, een lilac-point kater uit cattery Singto. Suri is in bijna alles het tegenovergestelde van Foss. Hij is rustig, bedeesd, en zit vaak dromerig voor zich uit te kijken.

Terwijl Foss geen echte schootkat is, is Suri een echte knuffel. Foss accepteerde Suri vanaf de eerste dag. Ze ravotten samen tot ze na een tijdje doodmoe neerploffen en in slaap vallen, vaak tegen elkaar aan. Ondanks zijn zachte karakter laat Suri zich niet de kaas van het brood eten door Foss, maar echte ruzie is er nooit. Met Suri hebben we ook geshowd, hij is inmiddels Groot Internationaal Premior, maar omdat hij showen steeds minder leuk ging vinden (hij verstopte zich als we de show-attributen tevoorschijn haalden), nemen we hem niet meer mee.

Met twee Siamezen genoten we nog veel meer van onze katten en wat is dan de volgende wens? Natuurlijk, een nestje. Maar ja, dan zit je met twee gecastreerde katers, dat schiet niet op. In het voorjaar van 2014 had de moeder van Foss weer een nestje bij cattery Vittsjo. Foss heeft voor mij het karakter zoals ik dat graag zie bij de (traditionele) Siamees: slim, ondeugend, grappig, ondernemend en toch ook heel lief en aanhankelijk. Dus de keus voor zijn halfzus Ibbeltje was gauw gemaakt.

Vittsjö's Ibbeltje Isabella (Stamboom)

Ibbeltje, (haar volledige naam is Ibbeltje Isabella) is ook een Seal Point en bijzonder aanhankelijk. Vanaf het allereerste begin ging het prima met de volwassen katers. Ibbeltje is een lief, maar pittig dametje dat altijd voorrang krijgt van de katers als ik het eerste bakje vlees heb neergezet. Als ik bezoek heb, zit ze meteen bij hen op schoot en blijft ze meestal liggen tot ze weggaan. Je kunt niet niet van Ibbeltje houden.


Toen ze een kitten was hebben we een paar keer met haar geshowd. Ze gooide hoge ogen en werd een veelbelovend poesje genoemd, ook vanwege haar leuke en vrolijke karakter. Ze kreeg een beker voor Best in Show en twee keer voor Best in Variëteit. Omdat ze eind vorig jaar een wit puntje onder haar neusje heeft gekregen kan ze niet meer geshowd worden.
 

Cattery Paithoon

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Chan Rak Kun.htm Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Flynnyara.htm Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura House Monstera Huellas Latinas Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume 'd Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sun-Li Cattery Taimana Cattery Tâo Cattery Testa la Muta Cattery Thaikiki Cattery Thaimaster Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2024 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 31-01-2024