Cattery Vyomesh
Omhoog

Op de show in Utrecht 2004


Vyomesh is afkomstig uit de Indiase taal en betekend "Koning van de lucht". We vonden die naam wel toepasselijk, aangezien we zelf Vogels heten. Vogels zijn tenslotte de heersers van de lucht. En ten tweede zorgen de katten er zelf wel voor dat ze als Koninginnen behandeld worden. 

I.C.Menditha von Saphirstern

Menditha is een chocolate point Thai, en zoals de naam al doet vermoeden komt ze uit Duitsland. Op Goede Vrijdag 2003 haalden wij haar op bij Jutta Grote van Cattery vom Saphirnstern. Menitha is een erg aanhankelijke kat, net wat we zochten dus. Ze begint s'morgens zachtjes te "praten" en hard te spinnen, ze wil dan aandacht en eten. Ze wil erg graag geaaid worden, maar ook van optillen en knuffelen geniet ze intens. Haar favoriete plekje is in je nek, daar gaat ze echt goed voor liggen. Gedurende de dag, tussen de slaapjes door, komt ze een van ons opzoeken. Ze "roept" dan om aandacht, net zolang tot iemand reageert. Dat is net wat wij ook zochten, dus wij zijn in onze nopjes met haar.

Ch.Jamila des Amoures de Petit

Jamila is een schat van een kat, ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen. Als ze niet slaapt is ze volgzaam als een hond, het hele huis loopt ze mee door. Ze is ontzettend speels en haalt de raarste capriolen uit. Soms lijkt ze net een acrobaat of clown. Dan springt ze in de bank of klimpaal en maakt meteen een koprol. Ze vindt het heerlijk om te apporteren, het liefst wel met haar speelgoedmuisje. Een veter is daar ook wel handig voor. Ervoor zorgen dat we nog meer tijd met haar doorbrengen doet ze door de slinger van de klok stil te zetten. Ook komt ze altijd even inspecteren of ik de was wel goed opgehangen heb, ze springt zelfs bovenop het was rek. Een keer zijn ze beiden bovenop de wasdraad geklommen, daar lag een tafelkleedje horizontaal op te drogen.

Verder is in onze cattery ook nog aanwezig:

Dawün van Vyomesh een bruine burmees

Dawün is een Bruine Burmees. Een kleur waar hier al enkele jaren door man- en dochterlief om gezeurd is. Toen het nestje van Shivaya in 2004 geboren was, heb ik al heel erg mijn poot stijf moeten houden. Ik vond het teveel katten bij elkaar met zo'n jonge leeftijd. Liever heb ik er wat jaren tussen. Echter wilde ik nog graag een dochter van Shivaya aanhouden, die dan Cinnamon draagt, en een andere kleur dan Chocolate of Cinnamon is dan wel leuk. Bovendien is het maar de vraag of en wat voor kittens Shivaya in de toekomst nog gaat krijgen.

Ch.Shivaya van d'Ekster, cinnamon Burmees


Wil je meer van ons weten, bezoek dan onze website: 

www.vanvyomesh.nl

Daarop vindt u o.a. een beschrijving van de poezen, dagboeken van dekking tot uitvliegen van de kittens en showresultaten met verslagen.

Voor meer informatie en foto's kijk op onze website: http://www.vanvyomesh.nl
 


Sayang is een mooie chocolate point poes, geboren 21-12-2008 bij Cattery Van Vyomesh.

Zij is een mooie volslanke poes met een zachte roomkleurige (zijden) vacht. Ze is sinds 20 november jl. gedekt voor de eerste keer door Don Gallitho, een stoere chocolate point van Cattery Pieng Kem in Nederweert. Haar formele naam is: Falakchi Sayang van Vyomesh. Bashu is haar broer: een stevige sealpoint kater, evenzo geboren 21-12-2008 bij Cattery van Vyomes en gecastreerd.

23 januari 2012
Sayang van Vyomesh & Don Gallito - 3 kittens
 

Cattery van Vyomesh

Sonja Vogels: S.Vogels@inter.nl.net

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Amalthea Cattery Anyamanii Cattery Arlasina Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery Baduhenna Cattery les Bas Bavards Cattery Beauquesne Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Bodayin Cattery Cascabel Cattery Chan Rak Kun Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Corstajepa Cattery Diara Cattery Dignity Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery v/d Hijkerhoeve Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery El Mobotan Cattery v/d Moermond Cattery Mostiamo Cattery Nagual Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Van de Rode Zonnehoed Cattery Rosa Mundi Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery Texelcats Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vyomesh Cattery Wat Arun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Lotje, Sam en Ben Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2019 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 11-09-2019