Cattery Sumalee
Omhoog Angel v/d Rode Zonnehoed


16 maart 2017

Angel v/d Rode Zonnehoed
&
Mojito de Cascabel

4 kittens


Onze Angel van de rode zonnehoed heeft vanmiddag door middel van n keizersnee 5 schitterende kittens ter wereld gebracht .De vader is Moijito de Cascabel. Geslacht weten we nog niet we geven moeder en kids even de rust die ze nodig hebben. Moeder doet 't verschrikkelijk goed ondanks haar flinke operatie.

Helaas moet ik melden dan er een van de kittens is overleden. die bleef ook achter in gewicht .. wat later bleek omdat die geen melk binnen kon houden, het had een vervormd gehemelte Moeders is er de hele nacht van slag geweest. maar de rust is wedergekeerd.


De andere 4 maken t goed en liggen met enige regelmaat heerlijk te drinken.

Er zijn er twee die nu al donker gaan kleuren ..schattig!

Hierbij weer een update van het nestje van Angel, nu twee weken oud.

Met de dames en of heren gaat het prima. Het groeit en bloeit. Geweldig te zien hoe ze de wereld inmiddels verkennen. Ook heeft ieder kitten zijn eigen "piepje", je kan het nog geen miauwen noemen...


Moeders doet het echt superrr. Ze komen allemaal keurig elke dag aan, de een meer dan de ander . Ook hebben we ze een voorlopige naam gegeven.


Voorlopig luisteren ze naar: Happy, Gaia, Wodan en Amigo.


Omdat we ook nog niet weten of het heren of dames zijn, kan dit nog veranderen. En natuurlijk mogen de nieuwe eigenaren zelf een naam verzinnen.

Week drie

De week vliegt voorbij. De dames en heren groeien flink. Zaterdag zijn de baasjes van Mojito de vader van de kittens langs geweest. Alle grote katten waren het daar totaal niet mee eens .... Er brak een flinke ruzie uit.. waarschijnlijk roken ze geur van Mojito, in een vrouwenhuis is dat even schrikken hihi. Grote plukken haar vlogen door de lucht. Gelukkig lieten ze de kittens met rust.

Cora heeft even snel kunnen kijken naar t geslacht van de kittens en waarschijnlijk zijn het 3 heren en 1 dame . Dus een heertje heet nu niet langer Amigo maar Dushi. En voor Gaia moet er ook nog een jongensnaam worden verzonnen. Gelukkig was de rust voor het eind van de dag weer terug.

De kittens zijn al lekker aan t ontdekken. Zodra ze in de ochtend een van onze stemmen horen gaan de kopjes gelijk onze kant op en komen ze gelijk aangelopen. Ze zijn ontzettende kroeldozen. Met ieder een eigen karakter. En moeders ??..Moeders is supertrots en ontzettend lief.Happy is de aanvoerder van het stelletje ..dit is waarschijnlijk een chocolate point katertje .

Het is n feest om naar te kijken .

Week 4

De dames en of heren doen het geweldig. Deze week gaan ze echt op ontdekkingstocht.... niets is meer veilig. Geweldig te zien hoe ze de wereld in trekken .. Dat betekend dan ook dat je niet via de normale in en uitgang de mand verlaat, maar via de moeilijkste wegen ..haha.


Aangezien wij als baasjes ook wel eens moeten werken hadden we een mooie grote hoge doos geregeld waar moeders en kroost in konden verblijven als wij weg waren. Maar ja dat kunnen wij wel willen maar moeders en kroost hadden toch andere ideeën. Via de bewakingscamera kon ik dus zien dat er midden op de dag onze enige "choc" buiten de doos aan het slapen was...pffft ..tja die kwam ook niet meer zo 1..2..3 zelf terug in de doos.


Gelukkig was de vriend van onze dochter zo lief om de verloren zoon/dochter even terug te stoppen in de doos. s' Avonds maar gelijk weer de lagere kartonnen doos teruggeplaatst en er een deur ingemaakt, dan maar los laten wandelen in de huiskamer.


Sindsdien is het feest in huis en lopen ze gezellig door de kamer en bij honger gaan ze terug de mand in.

Ze komen goed aan alle vier. Ook proberen ze te spelen met grote zus Boef ...maar ja toch best moeilijk om stevig op 4 poten te blijven staan soms.


Mama Angel is echt de rots in de branding voor de kittens. Haar buik geneest erg mooi en haar rode plek op haar buik is zo goed als verdwenen. Ook zijn we begonnen met wat vast voer te geven. Ze vinden het geweldig.

Helaas kunnen we nog steeds niet met zekerheid zeggen wat het geslacht is van de vier.

Zodra wij het weten geven we dat gelijk door aan de kitten bemiddeling zodat we nieuwe baasjes kunnen ontvangen.


Week vijf

De afgelopen weken is voor ons het genieten begonnen met de kleintjes. Ze komen allemaal erg goed aan en verkennen stukje bij beetje de hele woonkamer. Sinds deze week gaan de kleintjes al netjes op de bak voor een grote boodschap, en vaak ook voor de kleine, maar helaas komt het nog wel eens voor dat zij het net niet redden tot de bak. Het is in ieder geval positief dat ze de weg ernaartoe al kennen.

Wij zijn inmiddels overtuigd dat wij in ons nest van vier, drie katers hebben en één poesje. Ons poesje luistert momenteel nog naar de naam Dushi, de drie katers luisteren naar de namen Happy, Wodan en Gaia (onlangs omgedoopt naar de naam Breezer). Echter, hebben wij het geslacht aan meerdere 'experts' laten zien en zijn de meningen nog een beetje verdeeld. Het blijft tot het dierenartsbezoek dus nog even spannend, haha. Zoals jullie weten hebben wij drie sealpoints en één choc die inderdaad steeds meer van kleur beginnen te verschillen. In de tussentijd is de kartonnen doos ook uit de woonkamer verdwenen en duiken zij wanneer zij gaan slapen terug in het warme mandje bij moeders.

Het zacht voer is een succes en de kleintjes genieten met volle teugen wanneer wij ze weer met z'n vieren bij een vol schoteltje met voer zetten. Happy (Choc) is de enige kater die sinds deze week ook de kittenbrokjes heeft uitgevonden. Hij vindt ze heerlijk!! Ook hebben zij sinds een paar dagen de speeltjes van de grote katten uitgevonden, alles wat rinkelt, knispert en geluid maakt is geweldig en daar rennen zij dan ook met een rotvaart achteraan. Ze zijn zeker niet bang van moeder, tante en zus, want ze pakken de speeltjes gerust van hun af.

Misschien is het ook handig om de facebook pagina te vermelden bovenaan de site, hier plaatsen wij regelmatig foto's, video's en verhaaltjes op van de kleintjes. Zo kunnen mensen ook tussentijds op de hoogte blijven van gebeurtenissen in huis.

Hierbij de link: https://www.facebook.com/Cattery.Sumalee/
&
http://sumalee.nl/
 

Cattery Sumalee

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Amalthea Cattery Anyamanii Cattery Arlasina Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery Baduhenna Cattery Beauquesne Cattery Becabacat Cattery Birraio Cattery Bodayin Cattery Cascabel Cattery Chan Rak Kun Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery Corstajepa Cattery Diara Due Mila Quattordici Cattery Feng Shui Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery v/d Hijkerhoeve Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery El Khamsa Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Majicou Cattery v/d Mansborgh Cattery El Mobotan Cattery v/d Moermond Cattery Mostiamo Cattery Nagual Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Van de Rode Zonnehoed Cattery Rosa Mundi Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Sumalee Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vyomesh Cattery Vittsjö's Cattery Wat Arun Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Oriris & Yelin Lotje, Sam en Ben Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2017 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 20-11-2017