Sangat Manis
Omhoog Indie - Berit Wat Arun Malin Sangat Manis


Mijn naam is Brigitte, samen met mijn partner Chiel woon ik sinds 9 jaar in het mooie dorp Gorssel dat tussen Deventer en Zutphen in ligt.

Van vrienden van ons kregen wij een Cypers poesje en we noemden haar Nonnie. Nonnie was een geweldig lief, leuk, grappig en ondernemend poesje, maar nog voor haar eerste levensjaar werd zij aangereden en was zij er niet meer. Dat was een verdrietige tijd. Ik wilde nooit meer een kat want dat meemaken vond ik te erg

Toen kwam Chiel met het idee om een ras kat te kopen die binnen zijn niet erg vindt, die ook erg speels is en een eigen karakter heeft. Hij kocht een Blauwe Rus en noemde haar Mila. Omdat het voor Mila fijner zou zijn om een kameraadje te hebben, wilde ik een Thai Traditionele Siamees omdat ik die in mijn jeugd bij een vriendinnetje had gezien en dat toen al zon mooie, bijzondere kat vond.

Dus ging ik op zoek op Internet en vond de site van WTSN. Zeer betrouwbaar en bezig met wat ik belangrijk vind: het in stand houden van een gezond ras. Via WTSN kreeg ik te horen dat er een Seal Point kitten voor mij was in Zeeland. Afstand maakte voor ons niet uit omdat dit kitten slechts een maand jonger was dan Mila en ook was het een interessant aanbod omdat ik hoorde dat het om een Seal Point ging en ja, dat was wat ik mij herinnerde van vroeger

Kleine Berit Wat Arun was een plaatje en zeer ondernemend dus de koop was gauw gesloten. Ik noemde haar Indie en Mila had er toen een zusje bij. Indie is geboren op 17 februari 2014 (1 dag na het overlijden van onze Nonnie, bijzonder wel) uit een Blue Point vader en een Chocolate Point moeder.

In het begin vond Mila haar nieuwe huisgenootje maar niets, maar na slechts enkele dagen sloot ze vriendschap met de onverschrokken Indie. Vanaf dat moment waren en zijn ze altijd samen, zowel binnen als buiten in de tuin waar ze in een tuigje met daaraan een lang touw op onderzoek gaan. Indie is geen jager zoals Mila, maar ook zij kwam ooit ineens aan met een piepklein muisje in haar bek. Indie is duidelijk meer van het zonnen en van ons gezelschap.

Indie is zeer aanhankelijk en windt iedereen om haar pootje. Als je het over een hartendief hebt, dan heb je het over Indie. Ondeugend is zij ook dus duidelijkheid naar haar toe hoort er ook bij; zij is een boefje waar ik dol op ben!

Indie - Berit Wat Arun

Omdat ik haar zo geweldig vind heb ik besloten met haar te gaan fokken. De catterynaam Sangat Manis betekent: Bijzonder lief, want dat is ze en dat is waar ik op wil fokken: een gezond maar zeker ook lief karakter.

Via WTSN werd ik in contact gebracht met de eigenaresse van Mojito de Cascabel. Een mooie en zeer lieve Seal Point kater met prachtige ogen. Mojito heeft een Seal Point vader en een Chocolate Point moeder en, net als bij Indie, zit ook daar Blue Point in de familie. Terwijl ik aan mijn site werk, ligt Indie pal voor het toetsenbord zij wil er graag bij zijn.

Het eerste nest van Indie en Mojito bracht ons vijf Seal Point kittens; 2 katertjes en drie poesjes. Twee poesjes gingen naar hun nieuwe baasjes in Nederland, de twee katertjes gingen naar het buitenland (het prachtige eiland Jersey) en ik hield n poesje: Malin.

Malin Sangat Manis (Stamboom)


Uit het tweede nest van Indie en Mojito kwamen vier kittens waarvan er n een open gehemelte bleek te hebben en helaas niet geholpen kon worden. Dat was even verdrietig! De overige drie waren kerngezond: drie poesjes. En Chocolate Point en twee Seal Points. Zij vonden alle drie een baasje in Nederland.
Na dit tweede nest vond ik het mooi geweest voor Indie en liet haar steriliseren. Ze mocht nu wel oma worden na deze mooie kittens!

24 Januari 2021

Royal Amor Star of Thai
&
Malin Sangat Manis

2 kittens

Cattery Sangat Manis

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Anyamanii Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery les Bas Bavards Cattery Beauquesne Cattery Bijdorp Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Cascabel Cattery Cazzuro Cattery Chan Rak Kun Cattery Chippewa Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte dlle Cattery Diara Cattery Dignity Cattery Dolashome Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Fluweelzacht Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Katanaka Cattery Kitiyakara Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery Malulani Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery v/d Moermond Cattery Nagual Cattery Napafawi Cattery Narak Tada Cattery Nausika Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Cattery d/l Redoute Rode Zonnehoed Cattery Rode Lotus Cattery Rosa Mundi Cattery Royaume des Ombres Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Songkhlameer Cattery Sun Li Thai Cattery Taimana Cattery To Cattery Testa la Muta Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vuursteenberg Cattery Wat Arun Cattery Wat Rong Khun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright 1999-2021 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 22-11-2022