Sangat Manis
Omhoog Indie - Berit Wat Arun Malin Sangat Manis


Mijn naam is Brigitte, samen met mijn partner Chiel woon ik sinds drie jaar in het mooie dorp Gorssel dat tussen Deventer en Zutphen in ligt.

Van vrienden van ons kregen wij een Cypers poesje en we noemden haar Nonnie. Nonnie was een geweldig lief, leuk, grappig en ondernemend poesje, maar nog voor haar eerste levensjaar werd zij aangereden en was zij er niet meer. Dat was een verdrietige tijd. Ik wilde nooit meer een kat want dat meemaken vond ik te erg.

Toen kwam Chiel met het idee om een ras kat te kopen die binnen zijn niet erg vindt, die ook erg speels is en een eigen karakter heeft. Hij kocht een Blauwe Rus en noemde haar Mila. Omdat het voor Mila fijner zou zijn om een kameraadje te hebben, wilde ik een Thai Traditionele Siamees omdat ik die in mijn jeugd bij een vriendinnetje had gezien en dat toen al zo’n mooie, bijzondere kat vond.


Dus ging ik op zoek op Internet en vond de site van WTSN. Zeer betrouwbaar en bezig met wat ik belangrijk vind: het in stand houden van een gezond ras.

Via WTSN kreeg ik te horen dat er een Seal Point kitten voor mij was in Zeeland. Afstand maakte voor ons niet uit omdat dit kitten slechts een maand jonger was dan Mila en ook was het een interessant aanbod omdat ik hoorde dat het om een Seal Point ging en ja, dat was wat ik mij herinnerde van vroeger… 

Kleine Berit Wat Arun was een plaatje en zeer ondernemend dus de koop was gauw gesloten. Ik noemde haar Indie en Mila had er toen een “zusje” bij. Indie is geboren op 17 februari 2014 (1 dag na het overlijden van onze Nonnie, bijzonder wel) uit een Blue Point vader en een Chocolate Point moeder.

In het begin vond Mila haar nieuwe huisgenootje maar niets, maar na slechts enkele dagen sloot ze vriendschap met de onverschrokken Indie. Vanaf dat moment waren en zijn ze altijd samen, zowel binnen als buiten in de tuin waar ze in een tuigje met daaraan een lang touw op onderzoek gaan. Indie is geen jager zoals Mila, maar ook zij kwam ooit ineens aan met een piepklein muisje in haar bek. Indie is duidelijk meer van het zonnen en van ons gezelschap.


Indie is zeer aanhankelijk en windt iedereen om haar “pootje”. Als je het over een hartendief hebt, dan heb je het over Indie. Ondeugend is zij ook dus duidelijkheid naar haar toe hoort er ook bij; zij is een boefje waar ik dol op ben!

Indie - Berit Wat Arun

Omdat ik haar zo geweldig vind heb ik besloten met haar te gaan fokken. De catterynaam Sangat Manis betekent: Bijzonder lief, want dat is ze en dat is waar ik op wil fokken: een gezond maar zeker ook lief karakter.

Via WTSN werd ik in contact gebracht met de eigenaresse van Mojito de Cascabel. Een mooie en zeer lieve Seal Point kater met prachtige ogen. Mojito heeft een Seal Point vader en een Chocolate Point moeder en, net als bij Indie, zit ook daar Blue Point in de familie.

De dekking is inmiddels geschied en wij wachten hier vol spanning op haar eerste nest!

Terwijl ik aan mijn site werk, ligt Indie pal voor het toetsenbord ……zij wil er graag bij zijn

Malin Sangat Manis (Stamboom)
10 mei 2017

Indie & Mojito de Cascabel

3 kittens

Cattery Sangat Manis

Brigitte Korving

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Amalthea Cattery Anyamanii Cattery Arlasina Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery Baduhenna Cattery les Bas Bavards Cattery Beauquesne Cattery Birraio Cattery Bisayni Cattery Bleuette Cattery Bodayin Cattery Cascabel Cattery Chan Rak Kun Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery du Comte d’lle Cattery Corstajepa Cattery Diara Cattery Dignity Due Mila Quattordici Cattery Felis Cantans Cattery Feng Shui Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery v/d Hijkerhoeve Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery Khang Tauping Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Mac Mabje Cattery Majicou Cattery v/d Mansborgh Cattery Maupi Cattery El Mobotan Cattery v/d Moermond Cattery Mostiamo Cattery Nagual Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Organa Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Van de Rode Zonnehoed Cattery Rosa Mundi Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery Texelcats Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vyomesh Cattery Wat Arun Cattery Westerwolde Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Lotje, Sam en Ben Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2019 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 11-09-2019