Van het Lenteklokje
Omhoog Rosa Mundi's Guinevere Via Vai Bhumibol Catootje v/h Lenteklokje


18 November 2017

Rosa Mundi’s Guinevere
&
Via Vai Bhumibol

4 kittens

Geboortedatum 18 november 2017 "The big bang Theory" Laatste nest Guinevere en Bhumibol Het zijn 3 sealpoint katers, 1 choc poesje.

De bevalling begon op een bijzondere dag voor mij. Namelijk op mijn verjaardag. We zouden mijn verjaardag de 19e vieren en deze dag naar de verjaardag van mijn nichtje gaan. Die is namelijk ook op 18 november jarig.
Sander en onze drie kinderen, David, Tom en Michiel zijn na de geboorte van de eerste 2 katertjes snel nog even op verjaardagsvisite geweest. Ik zat met Guinevere op de bank. Een verjaardag zonder visite, maar oh zo bijzonder. De bevalling ging goed. Er zat steeds 3 kwartier tot een uur tussen de kittens. Het laatste kitten, een poesje was al een tijdje geboren, maar de nageboorte kwam niet. Guinevere was rustig en vond het zelfs niet nodig om de navelstreng door te buiten. Uiteindelijk heb ik haar gemasseerd en geholpen om de nageboorte er uit te halen. Guinevere herstelde snel. Ze vloeide haast niet. Heel mooi.


Het is een strenge moeder. De eerste nacht mocht ik weer niet boven slapen en heb ik met mijn slaapzak in de huiskamer geslapen. Daarna was het goed. Het is alsof ze de eerste nacht écht niet alleen wil zijn en hulp nodig heeft.


Nu is ze zo'n goede moeder dat ze zelf heel erg mager wordt. Gelukkig wel een moedertje met veel energie, want af en toe even apporteren blijft ze doen. De kittens zitten in de huiskamer. Een hek erom heen zodat ze niet bij de kerstboom kunnen komen. Dat leek ons een goed idee. Guinevere dacht er anders over... 1 voor 1 pakte ze de kittens in haar bek, nam een sprong en deponeerde ze het jong op de bank. Hoezo? in een soort box, vrouwtje? Nee, joh... gezellig op de bank!


De kittens krijgen namen volgens een thema. Dit nest krijgt namen van de serie "The big bang Theory" Penny, Sheldon, Leonard en Rajesh


We merken dat het sociale karakter van Bhumibol weer terug te zien is in deze kittens. Ze reageren al echt op ons. Ze willen graag op schoot en kunnen al luid spinnen. Penny is een dametje met karakter. Oh.. die lijkt nu al op haar moeder. Ze laat duidelijk horen dat ze er is en kan dan heel schattig op haar rug gaan liggen.. prrr prrr

De katers lijken veel op elkaar. De ene iets rustiger, dan de andere. Ze kunnen je zo mooi aankijken. Die blauwe oogjes. Zo schattig!

Catootje is nu grote zus geworden. Eerst moest ze er niets van hebben. Nu helpt ze haar moeder met het wassen van de kittens. Paulus onze zwarte asielkater moet er niets van hebben. Foppe onze rode boskat weet niet zo goed wat hij met die minipoesjes moet. Ze zijn wel schattig, maar is het wel stoer om dat toe te geven?

Eigenlijk hebben de kittens maar 1 nadeel. 's avonds liggen ze op schoot bij onze drie kinderen (david, 12 jaar en Tom en Michiel van 11 jaar) Op het moment dat wij vinden dat de jongens naar bed moeten, krijgen we standaard het antwoord. Dat kan niet! Kijk maar.. Ik ben bezet en het slaapt nu bij mij.. ja.. dat kan ik toch niet wakker maken? Kortom.. onze kittens groeien op in een gezin met kinderen en leren dat het heel fijn is om samen op de bank te zitten om te knuffelen en te spelen.


Cattery van het Lenteklokje

Mijn vader kwam ooit thuis met een sealpoint siamees/Thai; Yuri. Ik was toen drie jaar. Vanaf dat moment kan ik er niet meer zonder. Het karakter van de Thai is lief, eigenwijs, aanhankelijk, maar vooral een beetje gek. Dat is waar ik van hou. Ze hechten zich aan mensen en laten duidelijk merken wat ze willen.

We hebben drie kinderen. David van 12 en een tweeling Tom en Michiel van 10. Alle drie gek op dieren. Verder hebben we een Noorse boskat Foppe van het Lenteklokje (castraat), zoon van Torv Hedes Read - Famke (helaas overleden tijdens haar castratie) en onze asielkater Paulus.

Foppe

We hebben vroeger een aantal nestjes Noorse Boskat gehad, maar omdat we zelf kinderen kregen zijn we even gestopt met fokken. Het zoeken naar een traditionele siamees werd een feit nadat Margriet van het Lenteklokje, onze siamees was overleden.


Ik zocht naar een breed kopje en zo kwam ik terecht bij het WTSN, Een warme club waar ik mij al thuis begin te voelen.


We zochten een mooi poesje of katertje en hebben gekozen voor Rosa Mundi’s Guinevere. Een pracht meisje. Haar ogen groot, haar karakter eigenwijs, eigenzinnig en heel erg lief.

Rosa Mundi’s Guinevere (Stamboom)

Mijn vader… die nooit meer een nieuwe siamees zou willen.. was meteen dol op de Thai en zo kwam Via Vai's Bhumibol in ons leven.


Via Vai's Bhumibol (Stamboom)

Tja.. en als je er dan achter komt dat dit een mooi stel samen is en ze ook nog goed met elkaar op kunnen schieten, dan krijg je op een gegeven moment vier prachtige kittens.....


Catootje Van het Lenteklokje (Stamboom)

Uit het nestje van 4 november 2016 hebben we een mooi seal point poesje gehouden: Cato!


Zie ook onze FB pagina
 

Cattery van het Lenteklokje

Omhoog Cattery Aldonsa Cattery Amalthea Cattery Anyamanii Cattery Arlasina Cattery Asenka Cattery Ashra's Cattery Baduhenna Cattery Beauquesne Cattery Becabacat Cattery Birraio Cattery Bodayin Cattery Cascabel Cattery Chan Rak Kun Cattery Cinekat Cattery Cinshi Cattery Corstajepa Cattery Diara Due Mila Quattordici Cattery Feng Shui Cattery Flynnyara Cattery Gassho Meiso Cattery Girones Cattery Guami Cattery los Guapos Cattery v/d Hijkerhoeve Cattery Hastinapura Cattery Hochterhoeve Huellas Latinas Cattery Jematori Cattery Kaatje Cattery Koh Banka Cattery Kwebbels Van het Lenteklokje Cattery Liry Tom Cattery Majicou Cattery v/d Mansborgh Cattery El Mobotan Cattery v/d Moermond Cattery Mostiamo Cattery Nagual Cattery Nausikaä Cattery Nisma Cattery Paithoon Cattery Payakaroon Cattery Popocatepetl Cattery Ramosbrasa Van de Rode Zonnehoed Cattery Rosa Mundi Cattery Sakescha Sangat Manis Cattery San Telmo Cattery Shabloel Cattery Shatazou Cattery Siam's Cat Love Cattery Singto Cattery Simsalabim Cattery Thaimaster Cattery Thong Kam Cattery del ThyMar Cattery Tizzunplaetje Cattery Tjen Foe Thai Cattery Tory Cattery Via Vai Cattery Vyomesh Cattery Vittsjö's Cattery Wat Arun Cattery Xaymni si Khram Cattery ZaWi Vesper & Audrey Abeltje Susu, Budhike & Elsie Shiva la Sorpresa Peluda Beauty & Choco Fleur en Lotje Sirikit Sie Faa Taa Oriris & Yelin Lotje, Sam en Ben Sjokko & La-Wan Zanga de Cascabel

Copyright © 1999-2017 [Cascabel productie] Niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,
microfilm of welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.
Laatst bijgewerkt 04-02-2018